Translate

tiistai 30. syyskuuta 2014

Valkovihreä matto

Tässä on toinen matto. Tämä kude on tällaista osittain vihreää, mutta paljon valkoista sisältävä kude. Yritin kutoa päihin enemmän vihreää ja väliin valkoista.

Matto painaa 3,9 kg. Se on 82 cm leveä ja 2,97 m pitkä. Aikaa kutomiseen meni 5 tuntia. Kuteiden hinta oli 15,60 € eli maton arvoksi tuli 65,60 €.

Huomenna on esittelyssä viimeinen matto tältä erää.


maanantai 29. syyskuuta 2014

Mustankirjava matto

Tänään otin kutomani kolme mattoa pois kangaspuista. Tässä ensimmäinen. Kuteena oli mustaa trikookudetta ja musta/valkoinen/ripaus punaista LP kude. Matto painaa 2,9 kg, leveyttä sillä on 82 cm ja pituutta 1,95 m.

Aikaa tähän ensimmäiseen (pitkästä aikaa) maton kutomiseen meni 7 tuntia. Kuteet maksoivat 21,50 €. Loimelle en osaa vielä laskea hintaa, koska nämä loimet ovat vanhoja ja jo kangaspuissa valmiina olleita. Maton arvoksi tulee n. 91,50 €.

Kävin viikonloppuna jokavuotisilla Maalaismarkkinoilla ja katselin siellä mattoja ja niiden hintoja. Siellä oli useampikin mattojen myyjä ja hinta kapeille matoille oli n. 45 €/jm.


sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Vähän kauniimpi

Kokeilin virkata tätä siksakkia virkkauslangasta eli ohuesta langasta. Niin ja väritkin olivat mun silmään paljon kauniimpia kuin eilen. Näitä voisi vaikka virkata lisää ja käyttää lasinalustoina.


lauantai 27. syyskuuta 2014

Pikkuliina

Virkattu pikkuliina. Kokeilin siksak kuvion virkkausta pyöreänä. Tällaiset langat sattuivat käteeni. En viitsinyt penkoa lankavarastoistani kauniimpia lankoja, kun tämä oli tällainen harjoitustyö. Tätä oli oikein kiva virkata. Teen tällä kuviolla joskus jotain. Paljon on taas suunnitteilla erilaisia käsitöitä, mutta kaikkea ei vaan ehdi tehdä. Tulee taas aloitettua monta työtä ja sitten ne jäävät kesken, kun tulee uusi idea jota pitää kokeilla. Matotkin odottavat kangaspuissa poisottoa. Kummasti sitä on taas kesän jälkeen herännyt innostus tehdä käsitöitä.


perjantai 26. syyskuuta 2014

Mustikkasukat

Lisää sukkia. Lankana on Lidlistä ostettua sukkalankaa kaksinkertaisena. Toinen on kirjava lanka ja toinen yksivärinen lila. Reunaan virkkasin simpukkakuvion ja varrensuu on käännettävä.


torstai 25. syyskuuta 2014

KUUTIOT taulu

Virkkasin vaihteeksi taulun. Nämä harhanäyt kiehtoo aina vaan. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Näyttää kuutiolta vaikka ei sitä olekkaan.

Aina pyöräillessäni Heurekan ohi ihastelen siellä olevaa taideteosta. http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2011/05/heureka.html

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Pihlajanmarjasukat

Väri oli niin sama kuin pihlajanmarjoissa. Tämä lanka on varastoistani jotain iänikuista lankaa. Sattui käteeni jotain muuta etsiessäni. Väri oli aikas kiva. Kerästä olen tehnyt jotain aiemmin, koska se oli vajaa. Lanka riitti kuitenkin tähän pariin. Painoa sukilla on 73 g ja kaikki lanka meni. Pyöräilin kuvaamaan sukat aitoon ympäristöön.




lauantai 20. syyskuuta 2014

Koivuklapeja

Hyödynsin Byggmaxsissa tänään olevan tarjouksen koivuklapeista (20 €). Tässä on 8 säkkiä klapeja. Olin ainoa naispuoleinen klapihamstraaja. Sain epäuskoisia katseita kun nostelin säkkejä ostoskärryihin ja parkkipaikalla autoon. Kyllä mä jaksan kun on pakko.

Olen nyt varautunut talveen, vaikka en sitä vielä odotakkaan. Tällaiset kelit saisivat jatkua vaikka läpi vuoden.


perjantai 19. syyskuuta 2014

torstai 18. syyskuuta 2014

Lisää mattoja

Kaksi mattoa on valmiina, mutta en voi niitä vielä esitellä, koska ne ovat kangaspuissa. Loimea vielä riittää kutomiseen ja nyt olisi tarkoitus tehdä näistä itseleikatuista kuteista seuraava matto. Kudon kaiken loimen ja vasta sitten irroitan matot niistä. Nämä kuteet ovat vanhoja lakanoita ja verhot. Kuteet ovat puuvillaa. Ompa jännä nähdä millainen matto näistä tulee. Jotain raitaa ajattelin kutoa.


keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Ontelokude

Nyt on uutta kudetta kutomiseen. Tai voi tosta kuteesta myös virkata vaikka kulhoja. Värit on niitä mun suosikkeja.


maanantai 15. syyskuuta 2014

Porkkanakakku

Eilen tuli tehtyä helppo porkkanakakku. Eka kerta kun leivoin tätä kakkua. Se oli tosi helppo tehdä ja siitä tuli hyvä. Teen tällä samalla ohjeella vielä joskus toistekkin tämän kakun. Oli se vaan niin hyvää.

Ohje: http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/helppo-porkkanakakku.aspx


Ps. Keräilin Valintatalossa olleessa kamppanjassa merkkejä, jotta saisi noita Teemamukeja. Keräilykamppanja oli joskus viime keväänä, mutta vasta nyt sain mukit. Kyllä se kesti.

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Matonkuteita

Leikkasin vanhat rumat verhot matonkuteiksi. Pitää käydä kaikki muutkin kuluneet ja kulahtaneet verhot, pöytäliinat tai lakanat kaapista läpi ja leikata ne matonkuteiksi. Sittenhän on taas hyvä syy ostella uusia.


torstai 11. syyskuuta 2014

Kangaspuiden kunnostus

Vihdoin viimein pääsin kutomaan mattoa. Viisi päivää kunnostin noita kangaspuita. Aikaa ei olisi mennyt niin paljoa, jos olisi tiennyt mitä pitää tehdä. Nyt hain tietoa netistä (löytyi huonosti), kirjoista ja soittelin äidilleni ja kysyin neuvoja.

Kirjat on kirjoitettu ammattilaisille, joten niitä oli vaikea ymmärtää. Ehkäpä tämä tästä aukeaa. No jokatapauksessa olen saanut vaihdettua kaikki narut uusiin nailonnaruihin ja niisiin. Niin ja kangaspuut toimivat loistavasti. Mulla oli monta ongelmaa esimerkiksi minkä pituisia noi narut pitää olla. Kuinka alas ne pitää yltää. Jos olisi tarvinnut solmia, niin sekin olisi ollut oma opettelunsa. Ne kun ovat kaikki omia solmujaan. No noi sokat olivat kyllä yliveto. Helppoja laitaa, joten suosittelen niitä kaikille. Niin ja niitä on helppo säätää. Niidet olivat yhtenäisenä naruna ja ne piti leikata pätkiksi ja päät sulattaa purkautumisen estämiseksi. Aikaa meni siinäkin hommassa.

Kovaan näpertelyä tämä oli ja tämä homma olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Nyt olen siis aloittanut maton kutomisen. Mustasta trikoosta ja LP-kuteesta. Kutominen on niin kivaa kun kangaspuut ovat yhteistyöhaluisia. Matosta kuulette sitten kun se on valmis.

Tässä on kuvia eri vaiheista ja naruhässäköistä.


keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Postikorttimatto (ja mekko)

Pakkohan se oli ostaa, kun se oli -50 %. Mua viehättää kaikki tällaiset "postikortti" tekstiilit. Ne vaan jostain syystä puhuttelee. Ruokaa lähdin hakemaan, mutta kuinkas ollakkaan. Matto ja mekko. Näin monta päivää mulla on vaatteiden ostolakko kestänyt. Sallittakoon tämä repsahdus. Mulla on hyvä selitys. No mekko on musta perusmekko ja se oli -70 %.



sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Matto

Olen koko viikonlopun kunnostanut kangaspuita. Lauantaina äitini oli konsulttina opastamassa mua. Olen nyt laittanut niihin uudet nyörit ja niidet. Ei se homma ole vielä valmista, kun aikaa menee niin paljon pähkäillessä miten mikäkin naru tulee. Ne uudet sokat on hyviä, kun ei tarvitse osata kaikkia erikoisia solmuja. On ne niin näppäriä. Kangaspuista kuulette sitten myöhemmin kun homma on valmis.

No toi matto oli kangaspuissa valmiina. Otin sen pois nyt kun laitan kaikki uusiksi. Maton olen joskus monta vuotta sitten kutonut. Matto on 1,95 m ja se painaa 2,9 kg. Kuteena on jokin tosi vanha trikookude. Matossa on virhe, koska kangaspuut ei toimi kunnolla. Sen takia uusin ne kaikki narut. Jospa se sitten alkaisi toimia kunnolla.


perjantai 5. syyskuuta 2014

Lyhtykoiso

Lyhtykoisossa on tänä vuonna paljon noita palleroita. Kasvissa on vielä monta vihreää palleroa, jotka nyt varmaankin auringon paistaessa muuttuvat oransseiksi. Pitää laittaa ne isompaan kulhoon. Ne ei enää mahdu tohon virkattuun.


torstai 4. syyskuuta 2014

Omenaviiniä

Tein elämäni ensimmäistä kertaa viiniä. Monena vuotena olen sen tekoa pohtinut, koska omppuja tulee yleensä paljon. Tänä vuonna sitten tähän kokeiluun ryhdyin. Ostin kaikki tykötarpeet ja 18.8. laitoin pannun porisemaan. Omenoita jaksoin pilkkoa 5,7 kg. Pönttö on 25 litrainen.

Kaiken tein just ohjeen mukaan. Tänään oli se suuri päivä kun sain viinin pullottaa. Pullot olisi pitänyt olla tietenkin tummia, mutta mulla on noita mehupulloja niin paljon, että laitoin viinin niihin. Niin ja korkki olisi tietenkin pitänyt olla korkkia. Mutta näillä mennään. Vien viinin kellariin pimeään. Jännityksellä odottelen miltä se maistuu. Toki jo nyt sitä maistoin ja lisäsin sokeria, koska tykkään makeammasta viinistä. Nyt pitää tehdä noihin pulloihin etiketit.


tiistai 2. syyskuuta 2014

Kesäkukkien rippeet

Siirsin kesäkukkia pihalta parvekkeelle, jotta ne olisivat enemmän sateelta suojassa. Amppelikukat ne vaan jaksaa kukkia. Noita samoja ostan enskesänäkin, kun ne kukkii koko kesän ja näköjään vielä syksylläkin.


maanantai 1. syyskuuta 2014

Mustikkamuffinssit

Leipomuksia vaihteeksi. En kylläkään ole mikään "jauhopeukalo", mutta kummasti toi leipominenkin tarttuu. Kun muut niin mikäkin. Hyviä tuli, vaikka unohdin raesokerin noiden päältä. No seuraavalla kerralla sitten.